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October 29, 2021 

 

Tim C. Holleman, Esq. 

Attorney for Harrison County Board of Supervisors 

1720 23rd Avenue  

Gulfport, Mississippi 39501 

 

Re: Notice of Special Meetings 

 

Dear Mr. Holleman: 

 

The Office of the Attorney General has received your request for an official opinion.    

Question Presented 

 

You ask if it is sufficient for the Harrison County Board of Supervisors to comply with the notice 

provisions of Mississippi Code Annotated Section 25-41-13(1) prior to a special meeting, rather 

than the provisions of Section 19-3-19.1 

 

Brief Response 

 

No. Boards of supervisors are subject to Section 19-3-19, which prescribes specific notice 

requirements for their special meetings, in addition to the provisions of Section 25-41-13(1).  

 

Applicable Law and Discussion 

 

Pursuant to Section 25-41-13(1), a public body that has statutorily prescribed meeting times, places 

and procedures must provide meeting notice—including notice for special meetings—within an 

hour after such meeting is called.  That section provides, in part: 

 

 
1 We recognize that as of the issuance of this opinion, Mississippi is currently under a declared state of 

emergency due to the Covid-19 pandemic. The Mississippi Ethics Commission has issued guidance to assist public 

bodies on compliance with the Open Meetings Act during the pandemic. However, as our authority is limited to issuing 

opinions on prospective questions of state law, we can offer no opinion on the Ethics Commission guidance. We 

further note that this opinion may be or may become affected by any applicable executive orders issued by the 

Governor pursuant to Section 33-15-11(b)(17). 
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(1) Any public body which holds its meetings at such times and places and by such 

procedures as are specifically prescribed by statute shall continue to do so and no 

additional notice of such meetings shall be required except that: 

 

(a) A notice of the place, date, hour and subject matter of any recess 

meeting, adjourned meeting, interim meeting or any called special meeting 

shall be posted within one (1) hour after such meeting is called in a 

prominent place available to examination and inspection by the general 

public in the building in which the public body normally meets . . . ; and 

 

(b) Except as otherwise provided by law, a notice of a called special 

meeting shall be posted to the public body's website, if the public body has 

a website and has the capability to update the website, not less than one (1) 

hour before the meeting . . . .  

 

Miss. Code Ann. § 25-41-13 (emphasis added).  As set forth above, this section applies to public 

bodies that hold meetings in accordance with times, places, and procedures specifically proscribed 

by statute.  In turn, Section 19-3-19 sets forth the procedures for boards of supervisors to call 

special meetings.  Subsection (2) provides: 

 

The president, or the vice president in the absence or disability of the president, or 

any three (3) members of the board, may call special meetings when deemed 

necessary. Notice shall be given of all special meetings, for at least five (5) days, 

by advertisement posted at the courthouse door, or published in a newspaper of the 

county, and the notice thereof, whether posted or published in a newspaper, shall 

be entered in full on the minutes of said meeting. The notice of a special meeting, 

shall specify each matter of business to be transacted thereat, and at such special 

meetings business shall not be transacted which is not specified in the order or 

notice for such meeting. 

 

The notice provisions of Section 25-41-13 that requires a one (1) hour posting of notice prior to a 

called special meeting by boards of supervisors is supplemental, but not an alternative, to the 

provisions of Section 19-3-19.  Reading the two statutory provisions together, we are of the opinion 

that the one (1) hour posting requirement in Section 25-41-13(1) is in addition to the five (5) day 

requirement of Section 19-3-19. 

 

If this office may be of any further assistance to you, please do not hesitate to contact us. 

 

Sincerely, 

 

LYNN FITCH, ATTORNEY GENERAL 

 

By: /s/ Phil Carter 

 

Phil Carter 

Special Assistant Attorney General 


