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February 24, 2022 

 

Tim C. Holleman, Esq. 

Harrison County Board Attorney 

1720 23rd Avenue 

Gulfport, Mississippi 39501 

 

Re: Notice for Recessed, Adjourned, and Interim Meetings 

 

Dear Mr. Holleman: 

 

The Office of the Attorney General has received your request for an official opinion. 

 

Background 

 

Your request is in response to an opinion of this office issued to you on October 29, 2021, regarding 

notice of special meetings of the Harrison County Board of Supervisors. You now request 

additional information regarding notice for other types of meetings. 

 

Question Presented 

 

Should the notice provision in Mississippi Code Annotated Section 19-3-19 or Section 25-41-13 

be used by counties for purposes of calling recessed, adjourned, or interim meetings? 

Brief Response 

 

The general notice requirements of the Open Meetings Act, Section 25-41-13, are in addition to 

the notice requirements for meetings of county boards of supervisors in Section 19-3-17 for 

recessed meetings and Section 19-3-19 for adjourned meetings.  

Applicable Law and Discussion 

 

Section 25-41-13 is the notice section of the Open Meetings Act, which applies to public bodies 

including, but not limited to, county boards of supervisors.  It is supplemental to specific 

procedures prescribed by statute for public bodies. Miss. Code Ann. § 25-41-13(1). As stated in 

the previous opinion issued to you by this office, Section 25-41-13(1)(a) provides, in pertinent 

part: 
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(1) Any public body which holds its meetings at such times and places and by such 

procedures as are specifically prescribed by statute shall continue to do so and no 

additional notice of such meetings shall be required except that: 

 

(a) A notice of the place, date, hour and subject matter of any recessed 

meeting, adjourned meeting, interim meeting or any called special 

meeting shall be posted within one (1) hour after such meeting is called 

in a prominent place available to examination and inspection by the 

general public in the building in which the public body normally meets. A 

copy of the notice shall be made a part of the minutes or other permanent 

official records of the public body . . . . 

 

MS AG Op., Holleman at *1 (Oct. 29, 2021) (emphasis added). 

 

The terms recessed, adjourned, and interim are not defined by statute, but recessed and adjourned 

meetings are addressed in Sections 19-3-17 and 19-3-19, respectively.  Section 19-3-17 states, in 

part, that “the board of supervisors may recess from time to time, subject to the limitation herein 

provided, to convene on a day fixed by an order of the board entered on its minutes, and may 

transact any business coming before it for consideration.” Counties with a population of more than 

forty thousand may not meet for a period exceeding twelve days in any one month to conduct its 

regular business. MS AG Op., Yancey at *1 (July 27, 2007) (citing Section 19-3-17).  

 

According to the Mississippi Supreme Court, “[i]t is apparent that the board of supervisors can 

recess from day to day, skip a day, and recess to a future day, so long as the days consumed do not 

exceed” the statutorily allotted days. In re $30,000 Road and Bridge Bonds of 1960, Sup’s Dist. 

No. 3, Neshoba Co., Mississippi, 133 So. 2d 267, 273 (Miss. 1961).  Essentially, a recessed meeting 

is a suspension of business. Byrd v. Byrd, 8 So. 2d 510, 512 (Miss. 1942). The notice required for 

a recessed meeting according to Section 19-3-17 is an order by the Board entered on its minutes 

fixing a day for the meeting. Additionally, the requirements of Section 25-41-13(1)(a), supra, also 

must be met.    

 

Unlike a recessed meeting, an adjourned meeting is “one ordered by the board at a regular meeting, 

and which is to convene after the termination of such regular meeting and prior to the next regular 

meeting.” Byrd at 513. Section 19-3-19 states that “[t]he board of supervisors may, at a regular 

meeting, by an order on its minutes, adjourn to meet at any time it may determine upon.” Like 

recessed meetings, Section 25-41-13 also requires additional notice for adjourned meetings in 

order to comply with the Open Meetings Act. See Section 25-41-13(1)(a), supra.  

 

As to interim meetings, the term does not appear in the entirety of Section 19-3-1, et seq. 

 

In conclusion, the statutory notice requirements of Sections 19-3-17 and 19-3-19 must be met as 

well as the additional Open Meetings Act requirements for recessed and adjourned meetings under 

Section 25-41-13(1)(a).   
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If this office may be of any further assistance to you, please do not hesitate to contact us. 

 

Sincerely, 

 

LYNN FITCH, ATTORNEY GENERAL 

 

By: /s/ Misty Monroe 

 

Misty Monroe 

Special Assistant Attorney General 


